CALENDARI 1r d'EP

dijous, 9 de juny del 2022

Què aprenem? Com ? Quan?


Les nines i nins de primer reflexionam sobre el nostre procés d'aprenentatge fent metacognició, és a dir, prendre consciència i empoderar-nos en relació als nostres aprenentatges.

Per aconseguir un vertader assoliment de nous aprenentages, ens hem d'aturar i fer-nos preguntes sobre el què estam aprenent, com, quan... 


Qualsevol situació d'aprenentatge parteix de l'entorn proper, dels coneixements previs que tenim i planificant activitats motivadores que ens garanteixin aprenentatges significatius per a poder-los aplicar a noves situacions i nous contextos.

                                       

Hem après que tot error s'ha d'entendre com a una oportunitat de progressar i anar ampliant el nostre saber.


Tant important és aprendre continguts com esser conscients del procés que això comporta. D'aquesta manera, ens formam per esser alumnes competents en aprendre a aprendre tan necessari per tenir un paper actiu en el procés d'ensenyament-aprenentatge que ens permeti esser persones actives i participatives del nostre propi aprenentatge.


Treballant des de diferents agrupaments (gran grup, petits grups, grups cooperatius...), també aprenem hàbits i destreses per a ser competents cívica i socialment tals com respectar les intervencions i opinions dels altres, saber esperar el torn, parlar amb respecte als altres... i ...


...de cada vegada esser personetes amb una formació integral per a que puguin donar resposta als reptes personals d'avui i demà.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.