CALENDARI 1r d'EP

dimecres, 1 de desembre del 2021

Ens visita na Mari Carmen!

Avui hem tengut la visita de na Mari Carmen. Ella és invident, treballa a la fundació ONCE i  l'hem convidada coincidint amb el final de projecte que duim a terme a l'àrea de Naturals sobre els sentits.

Ens ha contat com escriuen, pinten, fullegen un conte, cerquen a l'ordinador...els nins cegs. Hem pogut comprovar que llegeixen i escriuen en Braille, un alfabet inventat fa 150 anys per un nin francès que va quedar invident després de fer-se mal amb uns estris del seu pare que era fuster. Ell volia seguir llegint, escrivint, aprenent... i va inventar aquest sistema de puntets en relleu. També ens ha contat que, a l'hora de pintar,  utilitzen retoladors que fan olors diferents per saber quin color utilitzen; els seus contes tenen els dibuixos en relleu; l'ordinador els parla ... QUINS INVENTS TAN ÚTILS!


Llavors ens ha mostrat un vídeo de l'escola dels cans guia i totes les passes que s'han de seguir perquè un canet es pugui convertir en un autèntic ca guia i ajudar a les persones invidents. (Si voleu tornar a veure el vídeo clicau aquí).

A més ens ha explicat com es pot desplaçar una persona invident amb un bastó a l'hora d'anar a la feina, a comprar...Ens ha mostrat els dos tipus de bastons: el que és tot blanc és per a cegs i el que és vermell i blanc és per a persones cegues i sordes perquè així la gent pot identificar quina discapacitat té a l'hora de proporcionar ajuda.

Hem pogut sentir de primera mà de quina manera pot jugar una persona cega a futbol, córrer, colcar amb bicicleta... Molt interessant!

                                                  

Nosaltres li hem pogut fer totes les preguntes que teníem i després hem anat al pati a fer una activitat ben xula: Ens hem convertit, per uns minuts, en nines i nins invidents i hem corregut amb un antifaç, a les fosques, ajudats per un amic-guia. Hem pogut comprovar que és ben difícil moure's a les fosques però ens hem divertit molt!










Ah, i, com que ho hem fet tan bé, ens han regalat a totes i a tots una medalla.



               La classe de 1r li hem entregat un cartell escrit en Braille i ha estat molt contenta.

Moltes gràcies Mari Carmen i a la fundació ONCE. Ha estat un plaer!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.