CALENDARI 1r d'EP

dijous, 24 de gener del 2019

PROJECTE DELS SENTITS:VISITA DE LA PADRINA DE NA CONCHI I NA VALENTINA.

Com ja sabeu, dels nins i nines de primer hem treballat el projecte sobre els "Sentits". Són moltes del coses que hem après durant tot aquest període i ho hem fet de la millor manera possible: experimentant, tocant, ensumant, observant, degustant......

Començàrem el nostre projecte contant el conte de "La Caputxeta vermella" (per introduir els sentits) i  vàrem aprendre una cançó i un poema. Seguírem dibuixant el cos d'un company i  hi assenyalàrem tots els sentits així com també ho  férem amb les nostres fotografies.  Treballàrem el tacte mitjançant el joc de la "bossa misteriosa", escoltàrem els renous del carrer i els dibuixàrem per veure el sentit de l'oida. Ens adonàrem de l'importància del sentit de l'oïda per escoltar una cançó. Escoltàrem cançons que ens produïen diferents emocions i ho expressàrem mitjançant l'art. Treballàrem el sentit del gust de la millor manera: férem un picnic-degustació, compartirem aliments de diversos gusts i anàrem d'excursió a la UIB a on la mare de na Pilar ens va explicar més curiositats. 

Finalment, hem volgut acabar aquest projecte amb el sentit de la vista i la visita de na Conchi.  Na Conchi té uns graus de minusvalia a causa dels seus problemes de vista ( hi veu molt poc). Començàrem l'entrevista mostrant-li com havíem après el funcionament de l'alfabet "Braille" i li vàrem excriure el seu nom. Va compartir amb nosaltres  una mica la seva història, les dificultats que es troba tenint la visió tan reduïda i com ho afronta amb l'ajuda dels altres sentits i de l'ordre a casa (les coses sempre es troben al mateix lloc). També ens va explicar com la ONCE  ajuda a la gent com ella. Així com anava passant l'entrevista, els nins i nines de primer s'anaven animant i foren moltes les preguntes que feren a na Conchi. 
 Na Conchi va estar molt contenta de compartir la seva experiència amb tots nosaltres. 
Gràcies Conchi!!.











Per acabar el nostre projecte, hem fet l'experiment de la "Roda de Newton". Les férem rodar i observàrem com els colors es transformaven en blanc. Ens ha encantat!

Així acabam el nostre Projecte del Sentits. Amb la sensació d'haver experimentat i après moltes coses  de la millor manera possible: 

A través de tots i cada un dels nostres sentits.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.